Читати детальніше

КАБАЧКОВЕ МЕНЮ: легко, ситно, смачно

КАБАЧКОВЕ МЕНЮ:  легко, ситно, смачно

Рулетики з кабачками та куркою

Інгредієнти: молоді кабачки – 3 шт; одне філе курки; твердий сир – 60 г; 2 зубчика часнику; оливкова олія – 30 г; свіжий базилік – 2-3 листочки.

Кабачки помийте, обсушіть, зніміть з них шкірку і наріжте вздовж слайсами шириною 0,5 см. Сир натріть на тертці. Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього кабачки, змастіть оливковою олією і посоліть. Поставте в духовку на 5 хвилин. У цей час підготуйте куряче філе. Грудку наріжте тонкими слайсами, відбийте, додайте сіль і перець за смаком. Часник дрібно наріжте або пропустіть через прес, додайте до курки і залишіть на 10 хвилин замаринуватися. Кабачки дістаньте з духовки, на кожну смужку зверху викладіть курку, посипте тертим сиром, дрібно порізаним базиліком і акуратно згорніть в тугі рулетики, проткнувши зубочистками. Запікайте в духовці ще 30 хвилин.

 

Крем-суп із кабачків 

Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; червона цибуля – 1 шт.; картопля велика – 1 шт.; морква середнього розміру – 1 шт.; болгарський перець – 1 шт.; помідор – 1 шт. (для подачі); олія – 2 ст. л.; сметана 20% – 1 ст. л.; вода – 700 г; зелень петрушки, кропу, стебло селери (або іншої улюбленої зелені); часник – 1-2 зубчики.

Цибулю і часник дрібно наріжте і протушіть на сковороді з олією. Усі інші овочі (крім помідора) наріжте кубиками, додайте в сковороду та протушіть ще 5 хвилин. Перекладіть суміш в каструлю, додайте воду, зелень і варіть близько 15 хвилин. Зніміть з вогню, вийміть великі гілочки зелені і подрібніть суп у блендері до стану пюре. Знову поставте каструлю на плиту, додайте 1 ст. л. сметани і доведіть суп до кипіння. Готову страву подавайте порційно, можна додати дрібно нарізаний кубиками помідор і гілочки зелені.

 

Шоколадний кекс із кабачком

Інгредієнти: борошно – 300 г, цукор – 200 г, какао – 50 г, розпушувач – 2 ч. л., сода – ½ ч. л., кабачок свіжий – 400 г, яйця – 3 шт., олія – ½ склянки.

Борошно змішуємо з цукром, какао, розпушувачем та содою, вимішуємо. Кабачки тремо на грубій тертці (не віджимаємо), додаємо яйця та олію, вимішуємо. Додаємо сухі інгредієнти, добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Форму для кексу (28х8,5) змащуємо маслом, викладаємо тісто. Випікаємо при температурі 190 градусів близько 40 хвилин, «до сухого сірника». Перед подачею кекс посипаємо цукровою пудрою або поливаємо розтопленим шоколадом.

 

Оладки з кабачків

Інгредієнти: 800 г кабачків, 2 яйця, 1 скл. борошна, сіль за смаком (1 ч. л.), кріп за бажанням, 1 зуб. часнику за бажанням, олія для смаження.

Натріть кабачки на крупній терці. Додайте яйця, перемішайте. Додайте борошно. Добре все перемішайте, в кінці додайте сіль, перець, кріп і часник, якщо є бажання. Обсмажте кабачкові оладки з двох сторін на розігрітій пательні до утворення золотистої скоринки. Переважно під кінець смаження тісто для оладок стає рідншим, тоді можна додати борошна. Оладки з кабачків добре смакують зі сметаною.

 

Гратен з кабачками

Інгредієнти: 1кг кабачків, 200 мл сметани, 3 яйця, 150 г тертого сиру, мелений мускатний горіх.

Кабачки порізати невеликими кружечками. У киплячу, підсолену воду кинути кабачки на 3 хв. Вийняти і залишити стікати воду в дуршлаку. Викласти у форму для запікання. У мисці збити 3 яйця, додати сметану, 100 г сиру і 0,5 ч. л. ложки мускатного горіха. Посолити, поперчити, добре перемішати. Викласти суміш на кабачки. Посипати зверху сиром. Запікати в духовці при 200 градусах 25 хвилин.

 

Салат з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»

Інгредієнти: кабачки – 1 кг; помідори – 0,8 кг; часник – 3 зубчики; цибуля – 2 шт.; солодкий перець – 3 шт.; оцет – столова ложка; чорний перець – щіпка; рослинна олія – 2 ст. л.

Кабачкову м’якоть порізати кубиками, моркву крупно натерти, цибулю з помідорами порізати часточками, часник продавити. Цибулю з морквою, помідорами і часником, обсмажити на олії, приправити перцем. Довести до кипіння, закласти кабачкову м’якоть. Проварити 20 хв, додати спеції та оцет, варити ще 15 хв. Розкласти по стерилізованих банках, потім закатати. Його добре подавати з відвареною або смаженою картоплею, м’ясом, рибою.

 

 

Кабачкова ікра в мультиварці

Інгредієнти: 400 г кабачків, 2 цибулини, 1 морквина, 1 болгарська перчина, 1 ст. ложка томатної пасти, 0,5 ч. л. цукру, 2 ст. л. олії, духмяний перець, червоний мелений перець, чорний мелений перець і сіль за смаком.

Цибулю і моркву довільно порізати невеликими шматочками. Увімкнути мультиварку, вибрати режим «Випічка», 20 хвилин, налити олію, всипати моркву, а потім цибулю. Готувати, іноді помішуючи овочі. Тим часом слід підготувати інші інгредієнти. Болгарський перець і кабачки порізати кубиками. Після сигналу мультиварки додати у каструлю кабачки, болгарський перець і перемішати. Вибрати той же режим на 20 хв. Після сигналу додати у мультиварку томатну пасту, спеції, цукор, посоли і перемішати. Включити режим «Тушкування» на 60 хвилин. Готову ікру перекласти в миску і подрібнити блендером. Остудити кабачкову ікру і подавати її зі свіжим хлібом або гарніром.

 

Кабачкові мафіни

Інгредієнти: 1 кабачок, 1 склянка борошна, 1 яйце, 130 мл молока, 50 г вершкового масла, 30 г мигдалю, 7 г розпушувачу, 1 ст. л. цукру, сіль за смаком.

Кабачок натерти на грубій тертці. Мигдальний горіх підсушити і подрібнити. Змішати тертий кабачок, горіхи і просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Яйце, молоко, розтоплене вершкове масло і цукор збити міксером. З’єднати молочну та кабачкову масу і перемішати. Викласти тісто в змащені вершковим маслом формочки для випікання і відправити у розігріту до 180 °С духовку. Кабачкові мафіни будуть готові за 25-30 хвилин.